dilluns, 24 de gener del 2022

Joan Dausà, un tipus d'interès


Joan Dausà i Riera
(Sant Feliu de Llobregat, 9 de juny de 1979) és un cantant, músic, actor i presentador català. També és llicenciat en Administració i direcció d'empreses per la UPF i llicenciat en interpretació per l'Institut del Teatre. És conegut per la seva banda de música pop Joan Dausà i els Tipus d'Interès i per les seves bandes sonores. El 2018 va rellançar sa carrera musical com a artista en solitari.

En néixer, la seva mare va morir al cap de tres setmanes, a causa d'una malaltia que, tot i saber que es podia agreujar amb l'embaràs, havia decidit tirar-lo endavant. Aquest fet és determinant en algunes de les seves cançons, com en 1979.

Als catorze anys ja solia cantar i tocar la guitarra en un grup d'esplai. Posteriorment, a la universitat, va formar un grup de música, Na'fent. Dins el món de l'esplai, també havia estat professor de danses i cançons a la Fundació Pere Tarrés.

L'interès pel teatre li va venir durant una estada d'Erasmus a l'Argentina, on va assistir a unes classes de teatre a la universitat. Un cop acabada la carrera va fer papers d'extra a la televisió, concretament a la sèrie El cor de la ciutat de TV3. Això el va animar a entrar a l'Institut del Teatre, per a les proves d'ingrés del qual es va preparar en dos mesos. Simultàniament, no ha deixat mai la seva vessant empresarial, portant la comptabilitat del despatx del seu pare.

Discografia:

  • Jo mai mai (2012, com Joan Dausà i els Tipus d'Interès)
  • Barcelona nit d'estiu (2013, banda original de Barcelona, nit d'estiu)
  • On seràs demà (2014), Right Here Right Now[6]
  • Barcelona nit d'hivern (2015, banda original de Barcelona, nit d'hivern)
  • La festa final (2016, àlbum concert de Palau de la Música el 27 i 28 de desembre de 2015)
  • Ara som gegants (2018), Promo Arts[7]
  • Ho tenim tot (2021)
Més informació: web oficial





3 comentaris:

  1. en sembla que és un dels propietaris de un bar molt chulo del seu poble natal El Parlament

    ResponElimina
  2. És de Sant Feliu, vosaltres sabreu, ha, ha!

    ResponElimina
  3. No el coneixia amb aquest senyor.
    Interesant post!!!

    ResponElimina